Insurance

728x90

មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​គុណភាព​ទំនិញ និង​ម្ហូបអាហារ​នៅ​ផ្សារ​កែវ​សីមា

​ ​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​៖ អនុវត្ត​ទៅតាម​តួនាទី​-​ភារកិច្ច​ស្របតាម​អាណត្តិ​ទទួលខុសត្រូវ​ផ្នែក​ច្បាប់ និង​បទ​ប្បញ្ញត្តិ​ពាក់ព័ន្ធ​លើ​កិច្ចការ ការពារ អ្នកប្រើប្រាស់​ទាំង​សុវត្ថិភាព សុខភាព និង​ផលប្រយោជន៍​របស់​ប្រជាពលរដ្ឋ និង​ដើម្បី​រក្សា​ការធ្វើ​ពាណិជ្ជកម្ម​ប្រ កប​ដោយ​សមធម៌​ក្នុង​ធុរៈកិច្ច​ប្រកួតប្រជែង​ស្មោះត្រង់ សាខា​កាំកុងត្រូល​ខេត្តមណ្ឌលគិរី សហការ​ជាមួយ​មន្ត្រី​មន្ទីរ​ពាណិជ្ជកម្ម​ខេត្ត ប៉ូលិស​ប្រឆាំង​បទល្មើស​សេដ្ឋកិច្ច​ខេត្តមណ្ឌលគិរី នឹង​អាជ្ញាធរខេត្ត ស្រុក បាន​ចុះ​អង្កេត​ពី​គុណភាព​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ​នៅ​ផ្សារ​កែវ​សីមា កាលពី​ថ្ងៃទី ២២ មករា ២០១៦ ។​

លោក ចាន់ វាសនា ប្រធាន​សាខា​កាំកុងត្រូល​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​បាន​បញ្ជាក់ថា ចំណុច​សំខាន់​នៃ​ការចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នោះ​ត្រូវ​បានកំណត់​អាទិភាព​ទៅលើ​ផលិតផល​ម្ហូបអាហារ​ជា​គ្រឿង​ឧបភោគបរិភោគ ទប់ស្កាត់​ទំនិញ​ក្លែងបន្លំ និង​ការប្រើប្រាស់​សារធាតុ​ហាមឃាត់​ក្នុង​ផលិតផល​ម្ហូបអាហារ​ចំអិន ឬ​មិនទាន់​កែច្នៃ ។ ក្នុង​ការចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល​បានធ្វើ​តេស្ត​ជាបឋម​ទៅលើ​ទំនិញ​បង្គារ​ស្រស់ ដើម្បី​ស្វែង​រកសារ​ធា​ត​គីមី Formalin និង​ធ្វើតេស្ត​រក​សារធាតុ Borax លើ​មុខទំនិញ សាច់ក្រក ត្រីងៀត សរសៃ​គុយទាវ សាច់​ប៉ា​តេ នំ​បញ្ចុក ជា​លទ្ធផល​ពុំមាន​សារធាតុ​Borax នៅក្នុង​ផលិតផល​ទាំងនោះ​មាន​សារធាតុ​ហាមឃាត់​ឡើយ ។

​មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល បានធ្វើ​ការអប់រំ និង​ណែនាំ​ដល់​អាជីវ​ករពី​វិធី​ទុកដាក់​ថែរក្សា​ទំនិញ​ឲ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​តាម​លក្ខខណ្ឌ​តម្រូវ ត្រូវ​កត់សម្គាល់​អំពី​លក្ខណៈ​បច្ចេកទេស​នៃ​ទំនិញ​ដែល​បញ្ជាក់​អំពី​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់​សំបក​វេច​ខ្ចប់​ប្រភព​ទំនិញ គឺជា​បញ្ហាសំខាន់​ដែល​អាជីវករ​អ្នកប្រើប្រាស់​គ្រប់រូប​ត្រូវតែ​យល់ដឹង​ឲ្យ​បាន​ច្បាស់ និង​យកចិត្តទុកដាក់​ឲ្យ​បាន​ម៉ត់ចត់​អំពី​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ​មុននឹង​សម្រេច​ទិញ​យកមកប្រើ ឬ​បរិភោគ ជាពិសេស​ដើម្បី​ចូលរួម​ទប់ស្កាត់​ការ​ក្លែងបន្លំ​ទៅលើ​ស្លាក​សញ្ញា និង​ការប្រើប្រាស់​សារធាតុ​ហាមឃាត់​នៅក្នុង​ផលិតផល​ម្ហូបអាហារ​។​

​លោក​ប្រធាន​សាខា​បាន​បញ្ជាក់ថា ទោះបី​ការចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នេះ ពុំ​ជួបប្រទះ​នូវ​ទំនិញ​ដែល​ច្បាប់​ហាមឃាត់​នោះ​ក្តី ប៉ុន្តែ​មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល​បាន​រកឃើញ ភេ​ស​ជ្ជះ​ចំរុះ​ដែល​ហួស​កាល​បរិ​ច្ឆេ​ប្រើប្រាស់​ចំនួន​២០៥​គីឡូក្រាម​ព្រមទាំង ទឹកក្រូច​ម៉ាក BIG​ចំណុះ​៣​លីត្រ​ចំនួន​៦​ដប មី​កំប៉ុង​ម៉ាក MODERN​ចំនួន​១៣​កំប៉ុង បាន​ដកហូតយក​ទៅធ្វើ​ការដុត​កំទេចចោល​។​លោក​បន្តថា សកម្ម​ភាពចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​នេះ​នឹងធ្វើ​ជាប្រចាំ​នៅតាម​បណ្តា​ទីផ្សារ​ទីរួមស្រុក នានា​ក្នុង​ខេត្តមណ្ឌលគិរី ដើម្បី​ទប់ស្កាត់​ចរាចរណ៍​ទំនិញ​ខូចគុណភាព​ជាយថាហេតុ និង​ផ្សព្វផ្សាយ​ការយល់ដឹង​អំពី​បញ្ហា​សុវត្ថិភាព​ម្ហូបអាហារ​ជាប្រចាំ​ដល់​ប្រជាពលរដ្ឋ អាជីវករ ឲ្យ​ចេះ​សម្រេច​ទិញ​ម្ហូបអាហារ​យកទៅ​ប្រើប្រាស់​ប្រកបដោយ​សុវត្ថិភាព និង​ជៀសវាង​ការជ្រើសរើស​ផលិតផល ម្ហូបអាហារ​ដែល​គ្មាន​ស្លាក​សញ្ញា​ត្រឹមត្រូវ គ្មាន​អនាម័យ ហើយ​ការដាក់​លក់ទំនិញ​ម្ហូបអាហារ​ត្រូវ​នៅ​ឲ្យ​ឆ្ងាយ​ពី​ទំនិញ​មិនមែន​ម្ហូបអាហារ ដូចជា​ថ្នាំ​មូស សាប៊ូ និង​ថ្នាំ​សម្លាប់សត្វ​ល្អិត​ជាដើម ៕ ឦសាន​២

KA-25-01-2016-19-01 KA-25-01-2016-19-02


http://ift.tt/1JxRjXS
មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​គុណភាព​ទំនិញ និង​ម្ហូបអាហារ​នៅ​ផ្សារ​កែវ​សីមា មន្ត្រី​កាំកុងត្រូល​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​គុណភាព​ទំនិញ និង​ម្ហូបអាហារ​នៅ​ផ្សារ​កែវ​សីមា Reviewed by yim PH on 10:17 PM Rating: 5

Entertainment

ads
Powered by Blogger.