របៀបធ្វើបបរសណ្តែកបាយ ឬ តៅស៊ន
គ្រឿងផ្សំ Ingredients
សណ្តែកបាយ ២ខាំ – 200g Green Soy Bean
ស្ករ៥ខាំ 500 g Sugar
អំបិលចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/5 teaspoon salt
ទឹក១លីត្រ 1 liter Water
ម្សៅឆា ឬ ម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រា 2 spoon tapioca or cassava Starch
ខ្ទិះដូង ១ខាំ 100g Coconut Milk
វិធីធ្វើ Preparation
១- ត្រាំសណ្តែកបាយក្នុងទឹកក្តៅពីរម៉ោង ហើយលាងសំបកចេញ សម្រស់អោយស្រស់ទឹក។
1. Soak the green soy bean in warm water for 2 hours and remove the skins.
២- ដាក់ចំហុយ ៣០នាទី។
2. Steam the bean for ៣០ minutes.
៣- ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ស្ករនិងអំបិលចូល ដាំអោយពុះ។
3. Bring water to boiling, add the sugar and salt to boil.
៤- លាយម្សៅឆាជាមួយទឹក៥-៦ស្លាបព្រាបាយ រួចចាក់ក្នុងទឹកស្ករ កូរអោយសព្វ។
4. Mix the cassava starch with 5-6 tablespoons water, and stir into the sugar water to thicken it.
៥- ចាក់សណ្តែកបាយចំហុយចូល ហើយកូរអោយសព្វ។
5. Add the yellow soy bean and stir it in.
៦- បរិភោគក្តៅៗ ដោយមានស្រូបខ្ទិះដូង។
6. Serve warm with a tablespoon of coconut milk poured over it.
៧- បើចង់អោយកាន់តែឆ្ងាញ់ សូមបរិភោគជាមួយ នំចាខ្វៃ។
7. Taste best if eat with chinese fried bread, chakvai.
ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
from Khmernote - The best entertainment website in Cambodia http://ift.tt/1zc5GG7
via IFTTT