Insurance

728x90

របៀបធ្វើបបរសណ្តែកបាយ ឬ តៅស៊ន

គ្រឿងផ្សំ Ingredients


សណ្តែកបាយ ២ខាំ – 200g Green Soy Bean

ស្ករ៥ខាំ 500 g Sugar

អំបិលចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ 1/5 teaspoon salt

ទឹក១លីត្រ 1 liter Water

ម្សៅឆា ឬ ម្សៅដំឡូងមី ២ស្លាបព្រា 2 spoon tapioca or cassava Starch

ខ្ទិះដូង ១ខាំ 100g Coconut Milk



វិធីធ្វើ Preparation

១- ត្រាំសណ្តែកបាយក្នុងទឹកក្តៅពីរម៉ោង ហើយលាងសំបកចេញ សម្រស់អោយស្រស់ទឹក។

1. Soak the green soy bean in warm water for 2 hours and remove the skins.

២- ដាក់ចំហុយ ៣០នាទី។

2. Steam the bean for ៣០ minutes.

៣- ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ស្ករនិងអំបិលចូល ដាំអោយពុះ។

3. Bring water to boiling, add the sugar and salt to boil.

៤- លាយម្សៅឆាជាមួយទឹក៥-៦ស្លាបព្រាបាយ រួចចាក់ក្នុងទឹកស្ករ កូរអោយសព្វ។

4. Mix the cassava starch with 5-6 tablespoons water, and stir into the sugar water to thicken it.

៥- ចាក់សណ្តែកបាយចំហុយចូល ហើយកូរអោយសព្វ។

5. Add the yellow soy bean and stir it in.

៦- បរិភោគក្តៅៗ ដោយមានស្រូបខ្ទិះដូង។

6. Serve warm with a tablespoon of coconut milk poured over it.

៧- បើចង់អោយកាន់តែឆ្ងាញ់ សូមបរិភោគជាមួយ នំចាខ្វៃ។

7. Taste best if eat with chinese fried bread, chakvai.


ដកស្រង់ចេញពីអត្ថបទ៖ អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍


10959607_10152763125448985_3824604481162630321_n 10982701_10152763126843985_4319086108407750476_n







from Khmernote - The best entertainment website in Cambodia http://ift.tt/1zc5GG7

via IFTTT
របៀបធ្វើបបរសណ្តែកបាយ ឬ តៅស៊ន របៀបធ្វើបបរសណ្តែកបាយ ឬ តៅស៊ន Reviewed by yim PH on 3:26 PM Rating: 5

Entertainment

ads
Powered by Blogger.